AFL-spelarförening som driver för en andel av ligainesultatet

AFL-spelare fortsätter sitt tryck för en procentandel av spelets totala intäkter, med verkställande direktören Gillon McLachlan som säger att de kommer att bli rimligt belönade. Efter ett möte med klubbens chefer i Melbourne på torsdagen, bekräftade McLachlan att kollektivavtalet var på dagordningen med AFL Players Association som Unibet söker en lukrativ ny lönedel när den sparkar in den 1 november.

McLachlan sade att han hoppades att avtalet kunde ingås i juli. Han vägrade att gå in i detaljer om förslaget eller svaret från klubben chefer men sa spelarnas största efterfrågan var procentuell betalning. Ali Aliirs “unika” AFL-historia fortsätter Unibet baesta betting sidor som tidigare flykting utökar avtal med Sydney Swans Läs mer

< p> “Det är uppenbart att spelarna är angelägna om en andel av intäkterna, det är den betydelsefulla…Det är inte lämpligt för mig att prata om det annat än att bekräfta vad deras viktigaste efterfrågan är, säger McLachlan. Han sa att resultatet för AFL-spelare skulle vara rättvist. “Varhelst vi kommer till är spelarna en otroligt viktig del av vår tävling,” sa McLachlan. “När vi rullar ut Unibet vår investeringsmodell kommer det att bli ett mycket rättvist resultat för våra spelare. Vi gjorde goda framsteg, och vi skulle vilja ta med allt detta tillsammans i juni-juli. ”

Konkurrenschefen sade att mötet också detaljerat redogjorde för den föreslagna kvinnliga fotbollsligan, som beror på att sparka tidigt nästa år.Han sa att den viktigaste Unibet diskussionspunkten var om det skulle finnas åtta eller tio lag, med giltiga argument för båda.

Tretton AFL-klubbar har ansökt om att vara en del av tävlingen. “Det är en linjeboll (beslut)”, sa han. “Tio betyder ett bredare tvärsnitt av Energybet betting erbjudanden klubbar och fler axlar bakom ratten, och vid åtta är talangdjupet betydligare, så det är debatten utan någon speciell lutning i detta skede. Vi måste se till att vi har en fördelning av talang, så i det första året är alla konkurrenskraftiga. “Samtidigt sa McLachlan att han hade talat med större västra Sydney efter AFL-beslutet att det inte skulle tillåta klubbprioritering tillgång till plocka akademin utsikter Todd Marshall.Giants expansiva akademiska område i Riverina har kommit under kritik från ett antal klubbar som känner att de har blivit Energybet begåvade ett starkt talangsområde i Riverina-regionen.

McLachlan sa att det inte fanns något tal om saken med de andra AFL-klubbarna vid mötet och att jättarna hade godkänt beslutet. “Det kommer inte att ändras i gränserna i år, men det vi ska göra är att stärka reglerna och tydligt vad som hände med Energybet pojken Marshall var att reglerna följdes. Vi hade en bra dialog med jättarna och de har accepterat det. “